Wat meer over mijzelf

me3

Hallo,

Ik ben George Portier en ik ben geboren in 1974. Mijn sportcarrière begon al vroeg en op deze pagina ga ik er uitgebreid over vertellen.

Natural Body Building
Van mijn 13de tot mijn 22ste jaar heb ik aan natural body building gedaan. Mijn ouders hadden me nooit gestimuleerd om te gaan sporten en uit frustratie om het cijfer dat ik kreeg voor gym in de brugklas (een 6) ben ik met de 3kg dumbells van mijn vader begonnen met trainen. Een 6 was mij onwaardig, zo vond ik. Uiteindelijk kocht ik later een compleet dumbells en barbell set met schijven en ben ik me gaan toeleggen op het body building. Ik heb nooit gebruik gemaakt van voedingssupplementen, weightgainers, doping of wat voor middel dan ook, zodat ik met trots kan zeggen dat ik natuurlijk heb getraind. In die periode van mijn leven was een mooi en sterk lichaam belangrijk, maar belangrijker voor mij was dat ik sindsdien nooit lager dan een 8 heb gestaan voor gym op de middelbare school.
Kortom: trainen is goed voor het zelfvertrouwen en voor de gezondheid!

Atletiek
Op mijn 22ste ben ik lid geworden van een atletiekvereniging na het zien van de atletiekfinale van de Olympische Spelen ’96. De liefde voor de moeder van alle sporten werd in me opgewekt. De prestaties die Michael Johnson en Donovan Bailey hadden geleverd, vond ik zo ontzagwekkend en deden mij beseffen dat atletiek DE sport is waar ik voor ben gemaakt. De wedstrijdsport gaf mij focus in wat ik doe. Ik trainde niet meer voor de esthetiek, maar ik trainde om beter te worden op onderdelen van de atletieksport.
Kortom: het beste resultaat bereik je door doelen te stellen en daar naar toe te werken!

Olympisch gewichtheffen, powerlifting en Crossfit
In de atletieksport concentreerde ik me op de onderdelen verspringen en sprints. Deze onderdelen vereisen kracht, souplesse en explosiviteit van je lichaam. De atletiek heeft mij geïntroduceerd in het Olympisch gewichtheffen. Oefeningen zoals voorslaan en squats zijn heel belangrijk om de elementen kracht, souplesse en explosiviteit op te bouwen. Het is zelfs zo dat Olympische gewichthefoefeningen bij ontzettend veel sporten toegepast wordt waar je het in eerste instantie niet zou verwachten.
De stap van Olympisch gewichtheffen naar powerlifting is klein en de stap van Olympisch gewichtheffen naar Crossfit is ook klein te noemen als je al bekend bent met de atletieksport. Waar powerlifting zich vooral richt op het ontwikkelen van brute kracht op een drietal onderdelen, richt Crossfit zich op de best mogelijke balans tussen kracht, lenigheid en conditie. Vandaar dat Crossfit wordt beschouwd als een vorm van sport waar atletiek, turnen en Olympisch gewichtheffen wordt gecombineerd.
Kortom: Opbouw hoeft niet ten koste te gaan van lenigheid en conditie!

Personal training & coaching
Al ruim 14 jaar begeleid ik mensen hun sportieve doelen te bereiken. De begeleiding die ik geef, kan plaats vinden in het krachthok, buiten in het park of bij u thuis. Mijn ervaringen op het gebied van body building, atletiek en Olympisch gewichtheffen combineer ik in een trainingsmethode waarbij u optimaal en efficiënt traint. De trainingen die ik verzorg, dagen u uit op het gebied van kracht, lenigheid en conditie. Deze vorm van training wordt High Intensity Training of Hight Intensity Interval Training genoemd. Ik zie het als een eer om anderen te helpen op sportief gebied. Ik kan me zeer zeker herkennen in uw startpositie en waar u op lichamelijk/conditioneel gebied vandaan komt. Ik leef met u mee en dat zorgt voor uw veiligheid en uw gezondheid.
Kortom: De doelen die we samen op papier zetten, zijn voor u bereikbaar!

Atletiek
50m: 6.39s
60m: 7.35s
100m: 11.45s
200m: 23.57s
400m: 56.58s
10000m: 49:43
110mH: 18.88s
verspringen: 6.63 meter

00
Winnaar verspringen Rob Druppers Meeting Utrecht 2001
Nederlands Defensie Kampioen Verspringen 2000
Derde plaats NK 4x200m estafette Amstelveen 2000
Finale EK clubs 4x200m estafette Århus Denemarken 2000

Olympisch Gewichtheffen
Snatch (trekken): 75kg
Clean & Jerk (stoten): 106,7kg

Powerlifting
Bankdrukken: 130kg
Deadlift: 180kg

Crossfit
Grace (60kg): 5:42
Grace (62,5kg): 6:33
Grace (65kg): 7:05
Grace (70kg): 10:00